Zwembad Hattemat

Vrijwilligers

Zwembad Hattemat Is ontzettend blij met de hulp van alle vrijwilligers. Ook zij zorgen ervoor dat u kunt genieten van een bezoek aan ons zwembadcomplex. Voor ons is deze hulp onmisbaar geworden.

In de afgelopen 3 jaren hebben zich de volgende vrijwilligersgroepen gevormd:

Groenploeg

Deze groep komt tijdens het seizoen
1x per 14 dagen een morgen (meestal de woensdag) bij elkaar en houdt dan het terrein netjes. Dat betekent snoeien, schoffelen, harken etc. Een aantal van deze vrijwilligers maaien ook het gras. Daarnaast helpen de ‘groenploegers’ ook met andere klussen mochten die zich voordoen.

Voorverkoop

In de maanden maart en april regelt deze groep alles omtrent de voorverkoop. Dat betekent kaarthouders aanschrijven, voorverkoop promoten, aanmeldingen registreren, kaarten klaarmaken en de uitgifte regelen.

Kiosk

Deze werkgroep zorgt ervoor dat er tijdens openingstijden koffie, ijs, snoep en drinken verkrijgbaar is op het bad. Vrijwilligers doen de verkoop. Volgens een vast rooster staan ze ingepland. Is het niet druk dan vervalt de ‘dienst’. Meestal is de kiosk geopend van 14.00-17.00 uur. Is het niet druk dan doet het personeel de verkoop zelf.

Activiteiten

In het seizoen worden er diverse activiteiten georganiseerd zoals discoavonden en spelmiddagen. Daarnaast heeft deze groep ook de organisatie van de activiteiten overgenomen die voorheen door de zwemclub werden gedaan. Dat zijn o.a. het ‘stuiverduiken’ bij de opening, het dauwzwemmen en de zwemvierdaagse.

Verder wordt er voorafgaand aan het seizoen 1 of 2 klussenochtenden georganiseerd en regelen vrijwilligers de schoonmaak van het terrein en de baden in maart en april (een klus die ca. 4 weken in beslag neemt). Hiervoor gaat een aparte oproep uit naar alle geregistreerd staande vrijwilligers.

Wilt u ook uw steentje bijdragen aan een goed onderhouden en gezellig zwembad, dan kunt u zich via onderstaande link als vrijwilliger aanmelden.